Merhaba arkadaşlar ben Op. Dr. Atilla Kaya geçtiğimiz günlerde kaş ekimi ile ilgili bilgiler verirken bu işlemi Türkiye’de ilk yapan isim olduğumu belirtmiştim. Bir diğer ilkim ise sakal ekimi olup, erkeklerde ciddi anlamda sıkıntıya neden olan sakalsızlık, seyreklik, kaza ve yanık izinin ortadan kaldırılması için 2006 yılından beri FUE yöntemi ile sakal ekimi yapıyorum.
Sakal Ekimi Nedir?
Saç ekimi kadar yaygın olmayan sakal ve kaş ekimi ekstra bir uzmanlık ve tecrübe gerektirmektedir. O nedenle bu işi bilen ve uygulayan uzman sayısı çok azdır. 18-20 Yaşına kadar sakalı çıkmayan, seyrek çıkanlar ya da yaşadığı hayatta kaza, yanık ve saçkıran sonucu ortaya çıkan boşluğun kapatılması ancak sakal ekimi ile mümkün olmaktadır.
Kimler Sakal Ekimi Yaptırmalı?
Öncelikle erkeklere yönelik bir uygulama olup, bu işlemi yaptırmak için birçok neden bulunmaktadır. Bazen bir eksikliğin giderilmesi bazen de daha güzel bir görünüm elde etmek için sakal ekimi yaptırılmaktadır. Şimdi bu uygulamanın en çok gerektiği halleri görelim.
Sakal Çıkmaması: Toplumda köselik olarak da bilinen sakalların çıkmaması yüzün tümü ya da belli bir bölümünde görülebilmektedir. 15-16 Yaşında başlayan sakalların çıkması 20-21 yaşına kadar devam etmektedir. Sakalların çıkmasını belirleyen etken erkeklik hormonu dediğimiz Testosteron ve DHT dediğimiz Dihidrotestosteron ile alakalıdır. Yaş ilerledikçe artan bu hormonlar vücudumuzda kılların çıkması, artması ve kalınlaşmasını sağlar. Yani sakala jilet vurmak kalınlaştırır mantığı doğru değildir. Kişide testosteron hormonları yok ya da yetersiz ise sakal ve bıyık çıkmayabilir. 20-21 Yaşına kadar sakal çıkmaması artık çıkmayacağı anlamına gelir ve bu durumda en doğal çözüm sakal ekimi yaptırmak olacaktır.
Yara, Yanık ve Ameliyat İzinin Kapatılması: Günümüzde birçok insanın yüzünde dikkat çekici yaralanma, yanık ve ameliyat sonrası izler bulunmaktadır. Özellikle yanık ve ameliyat sonrası o bölgede kıl köklerinin ölmesine bağlı olarak sakal çıkmadığı ve dikkat çekici izler kaldığı görülmektedir. Sizi tanıyan, tanımayan tüm insanların dikkatini çeken ve konuşurken insanın gözüne takılan bu izlerden kurtulmak içinde sadece 3-4 saatinizi ayırarak sakal ekimi yaptırabilir ve daha güzel bir görünüme kavuşursunuz.
Sakal Kıran (Alopecia Universalis): Bir diğer sorun ise sakalların dökülmesi olup, buna neden olan tek sorun genelde saçkıran ya da sakal kıran olarak bilinen Alopecia Areata problemidir. Sakal dökülmesi başka hiçbir nedenle gerçekleşmez. Çünkü kıl yapısı oldukça kalın ve sağlıklıdır. Halk arasında saçkıran olarak bilinen ve daha çok genç ile genç erişkinleri etkileyen Alopecia Areata sadece saçlarla sınırlı kalmadan sakal, kaş ve hatta vücudun her yerinde kıl kayıplarına neden olmaktadır. Sakal kıran olarak bilinen türü ise Alopecia Universalis olup, vücudun her yerinde dökülmeye neden olur. Onlardan biride sakallar olup, bir ya da birden fazla noktada madeni para büyüklüğünde dökülmelere neden olur. Dökülen bölgede cilt boş ve parlak bir şekilde ortaya çıkmaktadır.
Sorunun kaynağı stres, sıkıntı, korku, endişe, üzüntü ve moral bozukluğu olup, sorundan kurtulmak için mutlaka bu ortamlardan uzak durmalısınız. Tedaviye yönelik ise bizler SADBE kullanmanızı öneriyoruz. 1-6 Ay içerisinde etkili olması beklenen SADBE ya da diğer tedaviler 1 yıl içinde etki etmemesi halinde sizde oluşan açıklığı sakal ekimi ile kapatabilirsiniz.
Sıkılaştırma, Şekil Değiştirme: Sakal ekimi yaptırmak için illaki bir sorununuz olması gerekmez. Seyrekliği ortadan kaldırma, daha farklı bir sakal şekli oluşturmak içinde yine sakal ekimi isteğiniz ve beklentinize cevap verecektir.
Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?
Evet arkadaşlar bu uygulama kimlere yönelik olduğunu gördükten sonra şimdide nasıl yapıldığını ele almak istiyorum. Daha doğrusu doğal görünüm elde etmek için nasıl yapılması gerektiğini aktaracağım. Araştırma yaparken aşağıdaki hususları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.
Kıl Kökleri Mümkünse Sakaldan Alınmalı: Her ne kadar sakal ekimi dense de asıl uyumlu isim sakal nakli olacaktır. Çünkü ekilecek kıl kökleri kişinin kendinden alınarak nakil edilmektedir. Alım yapılacak kıl kökleri için öncelik sakaldan olmalıdır. Bunun için sakalın gereksiz kısımları dediğimiz boyun ve elmacık kemiği kısmından alıyoruz. Sakal bölgesinde alınacak kıl kökleri yoksa kişinin ensesinde 1 cm alan belirlenerek kullanılacak kıl kökleri enseden alınır. Tabii ki sakaldaki kıllara göre biraz daha yumuşak olacağını bilmelisiniz.
Alım ve Ekim 0,6-0,7 mm Uçlarla Yapılmalı: Kıl köklerinin nasıl alındığını size özetle aktarayım demek istediğimi daha net anlayacaksınız. Kıl kökü alınacak kısım örnek saç ise kısa kesilir 3-4 mm uzunluk yeterlidir. Sonrasında 0,6 ya en fazla 0,7 mm genişliğinde uçları olan iğnelerle kıl kökü çıkarılmaktadır. Uçlar kalın olması halinde gerek alım bölgesi gerekse ekim bölgesinde delik izleri oluşacaktır. Özellikle yeteri kadar tecrübesi olmayan uzmanlar daha kalın uç kullanmaktadır.
Alınan Kıl Kökleri Fazla Bekletilmemeli (Ölür): Örnek 1000 kıl kökü ekilecekse 1000 tanesini alıp ekim işlemine geçmek kesinlikle hatalı olacaktır. Çünkü onları ekene kadar geçecek süreçte büyük bir bölümü oksijensiz kalarak ölecektir. Onları ekseniz bile 2 hafta içinde dökülerek bir daha çıkmayacaktır. Bu nedenle 100-200 adet alım yaparak zaman kaybetmeden alınan kıllar ekilmeli ve yeniden alım yapılarak bu şekilde yol izlenmelidir.
30-35 Derece Açılarla Ekilmeli: En önemli hususlardan biri ekilen kıl köklerinin açısı olup, maalesef bu hususu tutturmak her uzmanın başarabileceği bir durum değildir. Açı 30-35 derece olmalı ve mevcut sallar varsa onlara paralel olarak ekilmesi gerekir. Açı verilmemesi ya da daha yüksek olması halinde sakalların dik çıkmasına neden olacaktır. Buda hiç kimsenin hoşuna gidecek bir durum olmaz.
Ekimler Kanal Açılmadan Delinerek Yapılmalı: Uygulama mutlaka FUE yöntemi ile yapılması gerekir. Eski yöntem olan bir anlamda ameliyat olarak kabul edilen FUT ile sakal ekimi yapılmaz. Aynı şekilde ekim işlemi 0,6-0,7 mm uçlarla delik açılarak yapılmalıdır. Kanal dediğimiz kesme işlemi ile yapılan ekimlerde iz kalmasına neden olmaktadır. Aşağıda yer alan videoyu izlediğinizde demek istediğimiz daha net anlayacaksınız.
Kıl Kökleri Tek Tek Ekilmeli: Bir diğer önemli husus ise kıl köklerinin 2’li 3’lü gruplar değil tek tek ekilmesi gerekir. Özellikle kanal açılarak yapılan işlemlerde maalesef gruplar halinde ekildiği görülmektedir. Bu durum kesinlikle doğal olmayacaktır.
Nasıl Yapıldığını İzleyelim mi?
Yukarıda nasıl yapılması gerektiğine dair bazı önemli hususlara değindik şimdi ise artık işin yapılışına geçeceğiz. Aşağıda yer alan videoda nasıl yapıldığını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini uygulama esnasında çekilmiş videodan görebilirsiniz.
Sakal Ekimi Nerede Yaptırılır?
Yukarıda da belirttiğim gibi bu işi bilen ve yapan uzman sayısı azdır. O nedenle sakal ekimi yapan hastane vs bulmanız neredeyse imkansızdır. O nedenle bu işi yapan uzman ya da doktorları bulmanız gerekir. IDEA Klinik bünyesinde 3 farklı doktor size bu imkanı sağlamaktadır.
Op. Dr. Atilla Kaya: İlk önereceğimiz isim Dr. Kaya olarak da bilinen Op. Dr. Atilla Kaya yazının giriş kısmında kendisinin de belirttiği gibi Türkiye’de ilk sakal ekimini yapan ve bu uygulamayı başlatan isimdir. 2006 Yılından günümüze kadar binlerce uygulamaya imza atmıştır. Şuan İstanbul Bakırköy’de sakal ekimi yan sıra genel cerrahi ve medikal estetik alanına giren hastalıkların teşhis ve tedavisini de yapmaktadır. Op. Dr. Atilla Kaya için randevu oluşturmak ve daha fazla bilgi almak için 0212 572 72 65 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Sakal Ekimi Fiyatları Ne Kadar?
Evet arkadaşlar nasıl yapıldığı ve bu işi kimlerin yaptığını da gördükten sonra şimdi sakal ekimi ücretlendirme hususuna bakmak istiyorum. Haliyle sizlerin de en çok merak ettiği hususlardan biri diye düşünüyorum. Sakal ekimi fiyatları alım yapılan yere göre değişiklik göstermektedir. Sakal ekimi fiyatları ile ilgili olarak 0542 621 08 88 numaralı hattan bilgi alabilirsiniz.
Ne Kadar Ekilmesi Gerekir?
Peki ne kadar kıl kökü gerekmekte? Bunu kişinin durumu belirlemektedir. Örnek hiç sakalı olmayanla, seyreklik, kaza ve yanık izi olan insanın ihtiyacı bir olmayacaktır. O nedenle ihtiyacınızı uzmanlarımızla görüşerek belirleyebilirsiniz.
Hiç Sakalı Olmayan İçin 1000 Kıl Kökü İdeal Olur
Köselik olarak da bilinen sakal çıkmaması kısmen ya da tamamı ile olabilir. Hiç sakalı olmayan birinin ihtiyacını ele alacak olursak 1000 kıl kökü onu sakalsızlıktan kurtaracaktır. Fakat daha sıkı bir sakal için 1500-2000 kıl kökü gerekmektedir.
Deneme Ekimi Yaptırarak Sonucu Görün
Yukarıda anlattık, video ile gösterdik ama yine de tam olarak merakınız giderilmiş olmayacaktır. Çünkü sizde nasıl duracağı hep aklınıza takılacaktır. Bunun için deneme sakal ekimi uygulaması bulunmaktadır. 300 Kıl kökü ile yapılan deneme sakal ekimi nasıl olacağını merak edenler için görme imkanı sunuyor. Sonuçtan memnun kaldığınızda dilediğiniz zaman gelerek bu sefer herhangi bir limit olmadan ekim yaptırabilirsiniz.
Bıyık Ekimi de Yapılıyor
Özellikle hiç sakalı olmayanlar için aynı zamanda bıyık ekimi de gerekmektedir. Uzmanlarımız sadece sakal ekimi ile sınırlı kalmadan aynı zamanda bir diğer eksiğiniz olan bıyıkların ekimi işlemini de yapacaktır. Op. Dr. Atilla Kaya aynı zamanda başarılı bir saç ekimi uzmanıdır. Saç Ekimi ve Saça Dair Her Şey isimli kitabı olup, işlerinin yoğunluğu nedeniyle birkaç yıl önce saç ekimi işlemine ara vermiştir. Saç ekimi ihtiyacı olanları estetik ve plastik cerrahi uzmanı olan Op. Dr. Can İşler veya Op Dr Serkan Sabancıoğlu na yönlendirmektedir. Can beyi yakından tanımak ve hizmetlerini görmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Sakal Ekimi Öncesi Sonrası Görüntüleri
Şimdi dilerseniz birazda yaptığımız ekimlerden öncesi ve sonrası görselleri paylaşalım. Yaptığımız ekimlerin hepsini burada paylaşsak sayfalar yetmez. Çünkü binlerce mutlu müşterimiz bulunmaktadır. Aşağıda sizlere yönlendirici olması nedeniyle en dramatik olanlara yer verilmektedir.
Op. Dr. Atilla Kaya Sorularınızı Yanıtlıyor
Sakal ekimi ile ilgili detaylar aktarmaya çalıştık, şimdi ise sizlerden gelen sorulara yanıt vererek devam edeceğiz. Sözü tekrardan Atilla beye bırakıyoruz. Sizde soru sormak için sayfanın alt kısmında yer alan soru ve yorum formunu kullanabilirsiniz.
Sakal Ekimi Acıtır mı?
Ciddi anlamda acıya neden olan bir uygulama değildir. Fakat biz tamamen konforlu bir işlem olması nedeniyle alım ve ekim yapılan bölgeyi düşük dozlu anestezi ile uyuşturarak işlem yapıyoruz. Böylece ne alım ne de ekim esnasında acı hissetmezsiniz.
Sakal Ekimi Belli Olur mu?
Bu sorunun cevabı işlemi yapan uzmana göre değişmektedir. Uzman bir isimden hizmet almanız halinde doğala en yakın şekilde ince uçlar ve açılarla yapmaktadır. Bu şekilde sakal ekimi yaptırdığınız sizi tanımayanlar tarafından asla anlaşılmaz. Ama bu işi bilmeyip, para kaynağı için bu işe girenlere yaptırırsanız bırakın belli olmayı dik görünüme neden olacağı için insanların dikkatini çekecektir. O nedenle uzman tecrübesi çok önemlidir.
Ekilen Kıl Kökleri Dökülür mü?
Tüm ekim işlemlerinde şok dökülme dediğimiz bir süreç yaşanmaktadır. Ekimden 12-15 gün sonra ekimi yapılan kıl köklerinin bir bölümü ya da hepsi dökülebilir. Ya da hiç biri dökülmeyebilir. Dökülen bu kıl kökleri 4-8 ay içinde geri çıkması beklenmektedir. Şok dökülme dışında herhangi bir dökülme olmayacaktır.
Sakal Ekimi Kaç Yaşında Yapılır?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi 15-16 yaşında başlayan sakal çıkma süreci 20-21 yaşına kadar sürmektedir. Bu nedenle 21-22 yaşına kadar beklenmesini öneriyoruz. Bu yaştan itibaren istediğiniz düzeye gelmemesi halinde sakal ekimi yaptırabilirsiniz. Üst yaş sınırı olmayıp, dilediğiniz yaşta yaptırabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar, ben Op. Dr. Atilla Kaya, genel cerrahi ve medikal estetik uzmanı olarak İstanbul Bakırköy’de hasta kabulüne devam ediyorum. Proktoloji (makat hastalıkları) ve medikal estetik alanında (ben aldırma, kaş ekimi, sakal, ekimi) gibi hizmetlerimden yararlanabilirsiniz.