Benlerini aldırmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Kanserleşme riskini (Malign Melanomu) ortadan kaldırmak ya da daha estetik görünüme kavuşmak için sizde, ben aldırma hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Ben aldırma işlemi öncesi bilgi almak ya da aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilmek için; doktorlarla ücretsiz görüşme (muayene) imkanından yararlanabilirsiniz.
Doktora gelecek zamanınız yok mu? Sorun değil. Sizin içinde WhatsApp hattımız devrede. Aşağıda yer alan WhatsApp butona tıklayarak konuşabilir ya da yazışmaya başlayabilirsiniz. Ben aldırma yöntemleri, sonrası süreç, doktorlar; fiyat bilgisi ve daha fazlasını hasta danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Yazının devamında: Benler (Nevüs) türleri, oluşum şekilleri, zararlı zararsız ayrımının nasıl yapılacağı yanı sıra ben aldırma yöntemleri ve sonrası süreçle ilgili bilgilere yer verilmektedir.
Ben Aldırma Hangi Bölümde Yapılır?
Dermatoloji, genel cerrahi, plastik ve estetik cerrahi yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı “medikal estetik uzmanlığı sertifikası” olan hekimler; ben aldırma gibi bazı estetik operasyonları yapma yetkileri vardır.
Tercih edeceğiniz uzmanlık alanı: size uygulanacak tedavi yöntemi konusunda belirleyici olacaktır. Örnek: Dermatoloji bölümünü seçmeniz halinde, kriyoterapi dediğimiz sprey ile dondurma işlemi yapılır. Genel cerrahi ve plastik ve estetik cerrahlar ise daha çok Lazer ve Radyofrekans gibi cihazları tercih etmektedir. Çoğu da ameliyat önerebilir.
Peki, bu yöntemlerden hangisi daha iyi? İnsanlar, benlerini aldırmak için hangi yöntemi tercih etmeli? Bu sorunun cevabını hemen alt paragrafta, başlıklar halinde bulacaksınız.
Radyofrekans İle Ben Aldırma
Ben aldırma yöntemlerine ilk olarak Radyofrekans yöntemi ile başlamak istiyorum. Kısa adı RF olan (Radyofrekans) İlk olarak 1926 yılında, Elektrokoter olarak geliştirildi. (1). Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onay verilmesi ile birlikte, RF cihazlarının üretimi ve sağlık alanında kullanımı hızla yaygınlaştı.
Radyofrekans, ben aldırma dışında; cildin yenilenmesi, sıkılaştırılması ve kırışıklıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. (2). İhtiyaca uygun olarak bipolar, monopolar ve fraksiyonel RF türleri kullanılmaktadır. Ben alımı işleminde bipolar radyofrekans kullandığımızı belirtmek istiyorum.
Radyofrekans ile ben aldırma işlemi nasıl yapılır? Cihazın iğne kadar ince ucu ile benler buharlaştırılmaktadır. Etkisi elektrik enerjisini ısıya dönüştürerek yapmaktadır. Yüzeysel ve kabarık ve tüm benlerin alımında uygulanmaktadır. Aynı şekilde siğil ve nasır tedavisinde de sıkça kullanılmaktadır.
Radyofrekans ile ben alımı nasıl yapıldığını görelim mi? Aşağıda yer alan videoda, genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Atilla Kaya’nın gerçekleştirdiği ben aldırma işlemini izleyebilirsiniz.
Radyofrekans ile ben aldırma üstünlüklerine baktığımızda: oldukça pratik ve neredeyse belirgin hiç bir iz kalmadığını görüyoruz. İzlediğiniz videoda her biri kabarık benlerden oluşan 3 farklı benin her biri 1 dakika gibi kısa sürede alındığını görüyorsunuz.
Radyofrekans ile yapılan, ben aldırma öncesi sonrası resimlere göz atmak için Instagram sayfamıza göz atabilirsiniz. https://www.instagram.com/bentedavisi/
Lazerle Ben Aldırma
Ameliyatsız ben aldırma yöntemlerine vereceğimiz bir diğer örnek ise lazer olacaktır. Medikal estetik alanında sıkça kullanılan bu cihazların ilki: 1960 yılında Ruby (Yakut) lazer olarak geliştirildi (3). Dalga boyları: 308 ile 10.600 nanometre (nm) arasında değişen lazerler; ışık renklerine göre: sarı, yeşil, kırmızı mavi ve infrared olarak ayrılmaktadır. Kullanılacak olan işleme göre uygun dalga boyunu içeren cihaz seçilmelidir. (4).
Yüzeysel ve kabarık tüm benlerde uygulanması mümkündür. Lazerle ben aldırma işlemi için mutlaka tecrübeli hekimlerden hizmet almalısınız. Aksi halde, hiç hayal etmediğiniz kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz! Uygun cihaz ve dalga boyutu seçilmemesi halinde, ben alımı yapılan yerde, işlem esnasında yanık ve sonrasında çukurluk kalabilir.
Tecrübesiz kişisel tarafından yapılması halinde nasıl bir sonuçla karşılaşacağınızı göstermek için aşağıda bir video paylaşacağım.
Plazma
Plexr olarak da bilinen plazma ile ben aldırma yöntemini de ele alalım. RF’ye benzer bir yöntem olmakla birlikte, çok küçük bir cihaz kullanılmaktadır. Öyle ki cihazın elektrik ihtiyacını 2 küçük pil karşılamaktadır. İğne kadar ince ucu ile leke tedavisi, göz kapağı kaldırma ve kırışıklık tedavisinde etkilidir. Ciltten kabarık benlerde etkili olduğu söylenemez. (5).
Uygulamanın adının plazma olduğunu belirtmek istiyorum. Çoğu yerde plexr ile ben aldırma şeklinde geçmektedir. Plexr: bu cihazı üreten, üreticilerden herhangi biridir. Plexr gibi birçok marka bulunmaktadır.
Plazma ile ben aldırma işlemi nasıl yapılır görelim mi? Aşağıda yer alan videoda hem cihazı yakından tanıyabilir hem de etki mekanizmasını izleyebilirsiniz.
Son zamanlarda kliniğimize başvuran insanların çoğu plazma cihazı satın alarak, ben aldırma işlemini kendi kendilerine yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Cilt hasarı ile kliniğimize başvuranların sayısında artış gözlemlendi. Lütfen kendi kendinize ben aldırma işlemi yapmaya çalışmayınız.
Kriyoterapi
Dermatoloji uzmanlarının en çok uyguladığı ben aldırma yöntemleri arasında yer alan kriyoterapi (dondurma yöntemi) herhangi bir cihaz gerektirmeyen farklı bir yöntemdir. İşlem esnasında sıvı azot ya da nitrojen oksit gazı içeren bir sprey kullanılmaktadır. Uygun bir alet ile ben üzerine püskürtülmekte ya da enjektör ile lezyon içine enjekte edilmektedir.
Diğer ameliyatsız ben aldırma yöntemlerine göre biraz ağrılı, biraz da sabır gerektiren bir yöntemdir. Uygulama sonrası 10-15 gün içerisine spreyin etki ettiği ölü doku parçası kopmaktadır. Kopmanın durumuna göre tekrardan uygulama gerekebilir. Bazen de istemsiz çukurluk oluşabilir.
Kriyoterapi ile ben aldırmanın ne olduğu, nasıl uygulandığını da yine bir video ile göstermek istiyorum. Benler yanı sıra siğil ve nasırlar içinde kullanılmaktadır.
Ameliyatla Ben Aldırma
Ameliyatsız yöntemlere ek olarak bir de cerrahi yöntem dediğimiz: Ameliyat ile ben aldırma yöntemi bulunmaktadır. Plastik cerrahlar ve genel cerrahi uzmanları tarafından uygulanmaktadır. Nevüsün kesilerek çıkarılması işlemidir. Benin çevresi ve altından kesilerek çıkarılır.
Ben ameliyatı sonrası oluşan boşluk, dikiş atılarak kapatılmaktadır. Medikal dikiş ile ince çizgi şeklinde iz kalırken, klasik dikiş olması halinde ise balık kılçığına benzer; rahatsız edici iz kalabilir.
Benler (Nevüs) Nedir, Nasıl Oluşur?
Ben aldırma nasıl yapılır? Konusunu örnek videolarla da anlatmaya çalıştım. Şimdi ise benleri yakından tanımamızı sağlayacak bilgileri aktarmak istiyorum. İlk olarak benler nedir, nasıl oluşur? Sorusuna yanıt vererek başlayalım.
Türkiye’de ben olarak tabir edilmesine karşın; tıp literatüründe nevüs, nevi ya da mole gibi isimlerle tabir edilmektedir. Vücudunda benleri olmayan insan, yok denecek kadar azdır. Her insanda bir ya da birden fazla ben olabilir. Benler doğuştan olacağı gibi yaşadığımız hayatın her anında da oluşabilir, sayıları artabilir. Güzel bir yönü ise yaşın ilerlemesine (yaşlanmaya bağlı olarak) küçülme ya da tamamen kaybolma olasılıkları bulunmaktadır.
Benlerin boyutu: toplu iğne ucu kadar küçük olabileceği gibi vücudun büyük bir bölümünü kapsayacak kadar da devasa olabilir. Konuya, bu yönü ile baktığımızda; benlerin kendi içerisinde türlere, gruplara ayrıldığını anlıyoruz. Evet arkadaşlar, benler kendi içerisinde: dermal, epidermal ve melanositik nevüsler şeklinde 3 ana grupta toplanmaktadır. (7,8,9).
Renklerine göre sınıflandırdığımızda ise ten renginde olabileceği gibi siyah ve kahverenginin farklı tonlarında da olabilir. Aynı şekilde cilt ile aynı yüzeyde olabileceği gibi ciltten kabarık ya da üzeri kıllı olarak da karşımıza çıkmaktadır.
Benler nasıl oluşur? Sorusuna yanıt vererek devam edelim istiyorum. Melanosit: yani deriye renk veren hücreler ile aynı etkiye sahip olan, (melanin sentezleme yeteneği bulunan) nevomelanositer hücrelerin; kontrolsüz şekilde çoğalması ile benler oluşmaktadır. (6). Bu konuyu daha iyi anlayabilmek için derinin yapısı ile ilgili yazımıza göz atmalısınız.
Benler Tehlikeli mi?
Derinin büyük bir bölümünü benlerin oluşturduğunu biliyor muydunuz? Konuya, bu yönü ile yaklaştığımızda benlerin büyük bir bölümü tehlikesizdir. Tabii ki içlerinde kanserleşme ya da cilt kanseri (malign melanom) ile karışma riski olanlar da vardır. Bu nedenle benleri yakından tanımalı, risk içerenleri bilmelisiniz.
Tehlikesiz benler nasıl anlaşılır? Arama sonuçlarında önemli bir yere sahip olan bu kelime “tehlikesiz benler” insanların oldukça bilinçli davrandığını göstermektedir. Tehlikesiz benleri değil de tehlikeli benleri nasıl anlayacağımızı paylaşayım. Dünya genelinde kabul görmüş bir sınıflandırma yöntemi olan ABCDE (Asymmetry, Border, Color, Diameter, Evolution) ile tehlikeli benleri anlayabiliriz.
Aşağıda yer alan görselde, cilt kanseri türlerine yer verilmiştir. Vücudun birçok yerinde ortaya çıkabildiğini görüyoruz.

Benler Nasıl Geçer?
Doğuştan ya da sonradan ortaya çıkan benlerin kendi kendine geçmesi mümkün değildir. Yazının geride kalan kısmında da belirttiğim gibi yaşlanmaya bağlı olarak benlerde küçülme ve kaybolma görülebilir. Onun dışında kendi kendine geçmesini beklemek hayalcilik olur.
Benleri olanlar ne yapmalı? Vücudunuzdaki benlerin, özellikle güneş ışınlarına temas edenlerin; ciddi bir risk içerdiğini bilmelisiniz. Dermatoloji uzmanlarından yardım alarak ben takibi yapabilir ya da ben aldırma işlemi ile benlerden de risklerinden de kurtulabilirsiniz. Ayrıca kendiniz de dikkatli bir şekilde kontrol ederek, değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz.
SIK SORULAN SORULAR
Ben Aldırma Ücretleri Ne Kadar? IDEA Klinik, benlerin büyüklüğü, sayısı ve kişinin SGK güvencesine göre fiyatlandırma yapmaktadır. Aşağıda yer alan butona tıklayarak, ben aldırma fiyatları sayfasına ulaşabilirsiniz.
Ben Aldırınca İz Kalır mı? Seçtiğiniz uzmanlık alanı, uygulanan ben aldırma yöntemi ve uzmanın tecrübesine bağlı olarak belirgin bir iz kalmayacağı gibi çok kötü bir iz kalabilir! Bu nedenle hizmet alacağınız uzman tecrübeli olmalıdır. Ben aldırma sonrası iz kalmaması için neler yapılması gerektiğini aktardığımız konumuz “Ben aldırma sonrası iz kalır mı?” Yazımıza göz atmalısınız. https://www.ideaklinik.com/ben-aldirma-sonrasi-iz-kalir-mi.html
Ben Aldırma Kaç Günde İyileşir? Bu sorunun cevabı da yine hizmet aldığınız uzman ve uygulanan yönteme göre değişiklik göstermektedir. Radyofrekans ile yapılan ben aldırma işleminde iyileşme süreci 15 gün gibi sürmektedir. Tabii ki kişinin yaş ve hücre yenilenmesine göre değişmektedir. İyileşme sürecinde kasıt, hasar gören dermis ve epidermis (cilt katmanlarının) kendini yenilemesidir.
Devlet Hastanesinde Ben Aldırma Yapılıyor mu? Evet, arkadaşlar, kamu hastanelerinde dermatoloji ve plastik cerrahi kliniklerinde ben aldırma işlemi yapılmaktadır. Devlet hastanesi ben aldırma ücreti ne kadar? SGK güvencesi olan kişilerden herhangi bir ücret alınmaz.
REFERANSLAR
1. Raus, P. P., & Verhaert, P. D. (2018). Radiofrequency surgery: 3500 years old and still young. Orbit, 37(3), 159-164.2. Gentile, R. D., Kinney, B. M., & Sadick, N. S. (2018). Radiofrequency Technology in Face and Neck Rejuvenation. Facial plastic surgery clinics of North America, 26(2), 123-134.
3. Koç, E., & Dinçer, D. (2012). Lazere Giriş ve Genel Bilgiler. Archives of the Turkish Dermatology & Venerology/Turkderm, 46.
4. Geronemus, R. G. (1992). Q-switched ruby laser therapy of nevus of Ota. Archives of dermatology, 128(12), 1618-1622.
5. Sotirios, T. G., & Nantia, S. (2018). Non Invasive Blepharoplasty with Plasma Exeresis (Plexr) Pre/Post Treatments. J Aesthetic Reconstr Surg, 4(01), 1-4.6. Yavuz, G. Ö., & Yavuz, İ. H. (2014). Melanositik Nevusler. Van Tıp Dergisi, 21(4), 259-268.
7. Whiteman, D. C., Watt, P., Purdie, D. M., Hughes, M. C., Hayward, N. K., & Green, A. C. (2003). Melanocytic nevi, solar keratoses, and divergent pathways to cutaneous melanoma. Journal of the National Cancer Institute, 95(11), 806-812.
8. Winkelmann, R. K., & Rocha, G. (1962). The dermal nevus and statistics. Arch Dermatol, 86, 100-105.
9. Happle, R. (1995, June). Epidermal nevus syndromes. In Seminars in dermatology (Vol. 14, No. 2, pp. 111-121).

Genel cerrahi uzmanı alanında hasta kabulüne devam eden Op. Dr. Seher Şirin, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini ise Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır.
merhaba patoloji ücretiniz nedir?
merhaba
patoloik değerlendirmeyi biz yapmıyoruz, patoloji laboratuarına gnderiyoruz. parçanın büyüklüğüne göre 150-200 tl
Merhaba,
Doğuştan gelen dışarıdan hiç gözükmeyecek bir bölgemde üzerinde yumrular ve kıllar olan kahverenginin bir kaç tonunu barındıran ve git gide kenar kısımlarından rengi açılan avuç içi büyüklüğünde bir bene sahibim ve kanserli benleri araştırdıkça beni korkutmaya başladı. Bursa’da oturuyorum ve kliniğinize gelmeyi düşünüyorum ancak biyopsi yapılma olasılığı beni korkutuyor açıkçası. Benin kanserli olup olmadığına sadece biyopsi yapılarak mı karar veriliyor yoksa başka yöntemler de bulunmakta mı?
Teşekkürler. ☺️
Büyük oranda ben konusunda yeterli birikime sahip bir doktor muayene ile iyi yada kötü huylu olup olmadığını değerlendirebilir. Ama şüphe ederse biyopsi almak gerekir. Değerlendirmesini başka yolu yok.
Merhaba yüz bölgemde doğuştan olup sonradan biraz büyüyen benim var . Nasıl bir tedavi yöntemi uygulamak lazım bilgi verir misiniz?Riskleri nelerdir? Ücret hakkında da bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim
Beninizin yakından fotoğrafını çekip 05426210888 nolu telefona whatsapptan gönderin değerlendirelim.
Benım cinsel bölgemize ceviz büyüklüğünde et beni var ücret ne kadar olur
Genital bölge de et beni değil daha çok siğil görülür, muayene ile değerlendirmek gerekir. 05426210888 nolu telefona whatsapptan fotoğraf gönderebilir, ücret bilgisi sorabilir, tedavi için randevu alabilirsiniz. Ayrıca ücret bilgilerine @ideaklinik instagram hesabından ulaşabillirsiniz.
Merhabalar, yüzümde doğuştan oluşan bir ben bulunmakta doğum lekesi de denilmektedir. Bana uygun hangi tedaviti salık verirsiniz?
05426210888 nolu telefona whatsapptan fotoğraf gönderin , değerlendirelim.
3 yaşındaki kızımda geçen yıl çıkan ve büyüyen benler var aldırmak istiyorum bebek ve cocuklarda ben alma işlemini nasıl yapıyorsunuz teşekkür ederim
Merhaba,
Lokal anestezi etkili kremle dewnenebilir. Ben tedavisi için uyutmak doğru değil. Eğer tedaviye izin vermezse daha ileri yaşlarda yapılabilir. Tedavi yöntemi bene göre seçilir. 05426210888 nolu telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz
Merhaba RF ile ben alımında alınan bölgede bir iz, ağrı vs. oluşuyor mu? Dudak üstünde bıyık bölgesinde kabarık olan bir benim var. Bunun alınmasında iz, bıyık çıkmaması gibi bir durum oluşuyor mu? Ayrıca koltuk altı bölgemde 2 tane biraz büyük (0.5cm civarı) ben var. Bunlar alınırsa belli süre koltuk altında ağrı, kolu indirememe vb. bir durum oluşuyor mu?
özellikle bıyık bölgesinde ben tedavisinde en iyi yöntem RF yada plazma ile tedavidir.laserle tedavi de bıyıklarınız dökülebilir, RF ile tedavi de çevre doku hasarı minimaldir, diğer yöntemlere göre daha hızlı iyileşir. 05426210888 nolu telefona whatsapptan fotoğraf gönderirseniz, değerlendirebiliriz.
Merhabalar
Benim penis bölgemde sonradan oluşan benler var.
Geneli yüzeysel 2-3 tanesi hafif kabarık. Psikolojik olarak rahatsız ediyor. Yüzümde de keza benler var tamamı yüzeysel.
Penis dibi ve baş kısmı hariç üzerinde bulunanlar için tedavi nasıl uygulanacaktır? Riskleri nelerdir? Ücret konusunda da bilgi verir misiniz ? Gizli olsun lütfen
Genital bölgede benden çok Siğil olur. Zaten çok sayıda ise siğildir. Biz kliniklerimizde siğil yani kondilom tedavisini RF yöntemi ile yapıyoruz. Bu yöntemde çevre doku hasarı diğer yöntemlerle göre az olduğu için iyileşme çok hızlı oluyor. Aynı zamanda siğil tedavisi yaptığımız hastalarımızı bir yıl boyunca takip ediyoruz ,düzenli kontrolleri çağırıyoruz. 05426210888 nolu telefondan daha detaylı bilgi ve size en yakın kliniğimizden randevu alabilirsiniz.
Merhabalar güneş kremi tercihinde doktorumun yazdığı yerine ‘renkli’ ve 50 faktörlü olan başka bir güneş kremi kullansam koruma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamam değil mi?
Güvenilir marka ise kullanabilirsiniz. Güneş kremi kullanımında önemli olan güneşe çıkmadan en az 20 dk önce sürmek, yoğun güneşin olduğu dönemlerde 2 saatte bir tazelemek.